Demà dimarts, 16 de novembre, i amb motiu de la celebració del Dia Internacional de l’Escriptor Empresonat,  gairebé una setantena d’actors, professionals i estudiants de l’Institut del Teatre, ocuparan la Rambla en quatre accions musicals, de mim, dansa i teatre de carrer contra els límits a la llibertat d’expressió.

El primer semestre d’aquest any han estat empresonats, perseguits o amenaçats arreu del món 587 escriptors, periodistes o editors, segons les dades del darrer Case List elaborat pel Comitè d’Escriptors Empresonats del PEN Internacional. En aquest context, i en un any en què se celebra el 50è aniversari de la creació del Comitè d’Escriptors Empresonats del PEN Internacional, el PEN Català presenta tres novetats respecte els altres anys: la instauració deI Premi Internacional Veu Lliure, la setmana d’activitats literàries a Palma i l’ocupació artística de la Rambla.

Per primer cop, enguany Palma participa en el dia de l’Escriptor Empresonat amb una setmana d’activitats literàries que culmina divendres amb el lliurament del I Premi Internacional Veu Lliure al periodista i escriptor cubà Normando Hernández, detingut durant l’onada repressiva de la Primavera Negra i empresonat durant set anys.

A Barcelona, demà quatre espectacles i gairebé una setantena d’actors i estudiants de l’Institut del Teatre ocuparan la Rambla durant tot el dia amb una polifonia artística itinerant contra els límits a la llibertat d’expressió (més informació al programa, document adjunt). Al vespre, al Centre d’Art Santa Mònica tindrà lloc la taula rodona “Els límits de la llibertat d’expressió” amb la participació de Sihem Bensedrine, Arnau Pons i Xavier Rubert de Ventós i Carme Arenas. La mateixa taula rodona es realitzarà a Agramunt el dia 14 de novembre, a l’Espai Guinovart, seguida d’una vetllada literària que comptarà amb la participació dels escriptors Ferran Aisa, Amat Baró, Sihem Bensedrine, Jaume Figuera, Rhodah Mashavave i Arnau Pons.