El PEN Català i la Fundació Uxío Novoneyra busquen poetes per escriure mentre fan el Camí de Sant Jaume! La proposta donarà el tret de sortida a les activitats del nou projecte europeu que liderarà el PEN Català! Pots inscriure-t’hi aquí fins al dia 20/09/2020.

La proposta forma part de la II convocatòria de residències itinerants «Ameto Mític (Àmbit Mític)», projecte que forma part de la programació «O teu Xacobeo» impulsada per la Xunta de Galícia. El projecte de residències “Àmbit Mític” de la Fundació Uxío Novoneyra té per objectiu actualitzar el llegat patrimonial de la poesia trobadoresca gallego-portuguesa, caracteritzada per l’influx de la lírica provençal i deutora d’altres influències que, com la poesia sufí, van arribar a terres gallegues pels camins de peregrinació jacobea. Volem activar aquest llegat i acompanyar els/les poetes interessats/des en l’experiència de peregrinació amb l’objectiu de divulgar el Camí de Sant Jaume com a espai mític motiu d’escriptura poètica.

Seguint les rutes del poemari «Arrodeos de Desvíos do Camino de Santiago» d’Uxío Novoneyra proposem cinc (5) residències d’escriptura i peregrinació per la ruta jacobea en territori gallec.

Les residències itinerants es desenvoluparan entre l’01/10/2020 i el 17/10/2020 amb el següent calendari d’activitats:
01/10/2020: Arribada dels/les poetes a l’Aeroport Rosalía de Castro- Lavacolla/ Estació de tren de Santiago de Compostel·la i trasllat al lloc d’O Cebreiro.
02/10 – 09/10/2020: Pelegrinatge pel Camí Francès entre O Cebreiro i Santiago de Compostel·la.
10-16/10/2020: Lectures i tallers de poesia en biblioteques de sis municipis del Camí Francès.
17/10/2020: Retorn des de Santiago de Compostel·la.

La Fundació es farà càrrec de les despeses d’hospitalitat: transport, allotjament i manutenció dels/les poetes durant tot el període de les residències.

La Fundació no es farà càrrec de les despeses per la incidència de la COVID-19 en l’activitat, és a dir, no assumirà les despeses prèvies derivades de proves mèdiques o altres protocols associats al procés de desplaçament dels/les participants per iniciar el desenvolupament de l’activitat, tampoc es farà càrrec de les despeses posteriors provocades pel retorn a l’origen de cada un dels participants en les residències itinerants “Ameto Mític”.

Els/les poetes interessats/des a participar hauran d’enviar fins a les 23: 59h del 20/09/2020: currículum actualitzat, correu electrònic, fotocòpia del document d’identitat/passaport, una mostra mínima de la seva poesia publicada (100 versos) i carta d’interès al correu electrònic ametomitico@uxionovoneyra.com.

Una comissió formada per 3 patrons/es i/o col·laboradors/es de la Fundació Uxío Novoneyra fallarà al setembre els noms dels/les triats/des, informació que difondrem a través de les xarxes socials de la FUN i comunicarem via correu electrònic als 5 poetes triats/des per formar part de les residències «Ameto Mític» al Camí de Sant Jaume.

Més informació:
Fundación Uxío Novoneyra
+34 671445247
ametomitico@uxionovoneyra.com
@AmetoMitico #OTeuXacobeo #Xacobeo2021
uxionovoneyra.com/residencias