El periodista hondureny Milthon Robles, resident actualment a Barcelona gràcies al Programa Escriptor Acollit del PEN Català, realitza un programa de ràdio sobre la llibertat d’expressió. Es tracta de la sèrie “Voces silenciadas” dins del programa Tercer día de Gran Via Ràdio (91.2 FM) que s’emet cada dimecres a les 21h. El programa consta de 4 sessions dedicades a veus silenciades d’escriptors i periodistes que estan a l’exili o que son perseguits al seu país.

Durant el primer capítol, dedicat a Honduras, Robles va entrevistar el líder estudiantil Nery Gómez, que actualment està refugiat a Espanya. Gómez va parlar de tot el moviment estudiantil i de la repressió de la qual n’és objecte.
La segona sessió acollirà tres invitats: el poeta de Guinea Equatorial Juan Ávila Laurel, la líder i professora del dret lingüístic guaraní, Perla Álvarez (des de Paraguay) i el sociòleg mexicà Gustavo Castro, qui va presenciar l’assassinat de Berta Cáceres. Aquest mateix divendres es compleixen tres anys de la seva mort i és per això que el programa estarà dedicat a ella.
El tercer programa rendirà homenatge a les lluites feministes i comptarà amb la història d’Epiphanie Keza Nyenyeri, una valenta dona de Rwanda; també s’hi podrà escoltar la Laia Serra (advocada penalista, Drets Humans i Discriminació), Elena Tarifa (anterior responsable de la Secretaria d’Igualtat del Sindicat de Periodistes de Catalunya) i Mercedes Rodríguez (presidenta de La Colectiva de Mujeres Refugiadas y Exiliadas de Colombia).
La sèrie “Voces silenciades” acabarà amb les intervencions de Mamadou Aliou, escriptor refugiat de la República de Guinea, i Jairo López, periodista d’Hondures que es troba en situació de risc i penalitzat pel govern local.