Sí! El nostre web s'adapta a dispositius mòbils, però encara està en desenvolupament. Per veure-la ara correctament, consulta-la des d'una mida de pantalla major de 1100px ; )

Ahmad Jalali Farahani

Periodista, guionista i director iranià

Nascut el 1975 a Iran, és periodista i realitzador de documentals. Al llarg de la seva carrera ha treballat per a la cadena Islamic Republic of Iran Broadcaster (IRIB), diaris com Tehran-e Emrouz, Hamshahri, Jaam-e Jam, Etemad, Etemad-e Melli, Shargh i Iran i agències de notícies com Mehr i Omid.

Des que el 2005 va iniciar un projecte per filmar una pel·lícula sobre els problemes de la societat de l’Iran, va començar a ser perseguit al seu país. El 2007 el govern iranià va forçar el seu acomiadament del diari Iran, i va ser arrestat i torturat per les autoritats iranianes en tres ocasions, l’any 2008, 2009 i 2010. A finals de 2010 Farahani va poder fugir amb la seva família cap a Turquia, i d’allà va volar fins a Dinamarca, on resideix actualment. El 2014 va publicar seu documental We Are Journalists, que reflecteix les dificultats que pateixen els periodistes a Iran en el seu intent d’expressar-se lliurement i lluitar per la democràcia a través de més de 150 entrevistes a periodistes iranians.

Acte de lliurament