Sí! El nostre web s'adapta a dispositius mòbils, però encara està en desenvolupament. Per veure-la ara correctament, consulta-la des d'una mida de pantalla major de 1100px ; )

Easterine Kire

Poeta i novel·lista

Easterine Kire (La Terra dels Naga, 1959) és poeta i novel·lista, i és Doctora en Literatura Anglesa per la Universitat de Pune. Considerada una de les millors veus literàries de la seva regió, ha escrit diversos llibres en anglès, entre els quals col·leccions de poesia, novel·les i contes. El seu primer poemari, Kelhoukevira, i la seva primera novel·la, A Naga Village Remembered [Un poble Naga en el record], ambdós escrits en anglès, van ser respectivament el primer poemari i la primera novel·la publicats per un escriptor de la Terra dels Naga. L’autora ha estat pionera en obrir a la resta del món, a través dels seus escrits, la fascinant i vibrant cultura Naga tradicional. Amb la finalitat de preservar i valoritzar la seva llengua materna, el Tenyidie, ha recollit 200 poemes orals en aquesta llengua i també n’ha fet la traducció a l’anglès.

Cal destacar Mari, best-seller a la Índia i traduïda a nombroses llengües, o la seva darrera novel·la Bitter Wormwood [Absenta amarga], nomenada al Premi Hindu Lit for Life el 2013. El 2011 va ser guardonada amb la Medalla del governador per l’excel·lència en la literatura Naga. Els seus llibres i poemes han estat traduïts a l’alemany, català, croat, Uzbek, noruec i nepalès.

La violència del règim de la Terra dels Naga i l’assetjament al qual ella i el seu espòs eren sotmesos a causa dels seus escrits, la va empènyer a exiliar-se en el 2005. Des de llavors viu al nord de Noruega, on va ser acollida inicialment per la xarxa ICORN, i es dedica a l’escriptura i la poesia. Ha registrat diversos CDs amb la seva banda de jazz, la Jazzpoesi, amb la qual ha actuat en nombroses ocasions.

Acte de lliurament