Sí! El nostre web s'adapta a dispositius mòbils, però encara està en desenvolupament. Per veure-la ara correctament, consulta-la des d'una mida de pantalla major de 1100px ; )

Normando Hernández González

(Cuba, 1969)

ESCRIPTOR empresonat

“[…] En consulta médica con el Doctor Juan de Dios,…, le explico [todos mis problemas de salud]… y él me dice: ‘Mira Normando, tú tienes razón en todo lo que has dicho. Los jefes también tienen conocimiento de todo esto, pero me informaron que tienes que permanecer donde estás. ¿Que tú quieres que yo haga?”
Carta oberta, www.payolibre.com

Cas del 2008:
Director del Col·legi dels Periodistes independents de Camagüey i col·laborador de ‘Cubanet’, és un dels  periodistes, escriptors i bibliotecaris arrestats durant les detencions massives de març del 2003. Se’l condemnà a 25 anys de presó acusat de ‘posar en perill la independència de l’estat i la integritat territorial arran dels seus articles.
Encara que la seva salut sigui molt precària a causa dels maltractes i les pèssimes condicions de la presó, i es temi per la seva vida, i se’l manté en una cel·la d’aïllament privat d’atenció mèdica.

Actualitat:
– Normando Hernández va ser alliberat el 2010.
– Hernández és el primer Premi Veu Lliure-PEN Català (2010).