Sí! El nostre web s'adapta a dispositius mòbils, però encara està en desenvolupament. Per veure-la ara correctament, consulta-la des d'una mida de pantalla major de 1100px ; )

Rhodah Mashavave

Ciutat de procedència: Zimbabwe

Ciutat d'acollida: Palma

Període d'acollida: 2009-2011

És la primera escriptora que Palma acull dins el programa “Escriptor Acollit”. Mashavave és una jove periodista de 30 anys en llengua shona que al seu país havia treballat per a la premsa independent (The Daily Newspaper, The Daily News, The Financial Gazette) i que ho ha continuat fent malgrat haver hagut de fugir el 2005 de Zimbabwe, a causa de la vulneració continuada de la llibertat d’expressió i de la repressió a què s’ha vist sotmesa. Havia estat Portaveu de Premsa i Relacions Públiques del Movement for Democratic Change (MDC). El seu suport no violent a aquest moviment li comportà la persecució i l’empresonament el 2002 i, també, el 2003. Havia destacat la seva tasca dins la WIPSU (Unitat de Suport a les Dones que es dediquen a la Política). A l’exili, ha continuat els seus estudis i la seva carrera professional. Compromesa en la recerca sobre dones immigrants i sobre la situació de les periodistes a Zimbabwe, els temes que li interessen per damunt de tot són els que tenen a veure amb aspectes socials, quasi sempre referit a les dones. Abans de ser acollida a Palma, Rhodah Mashavave ha viscut a la ciutat alemanya de Darmstadt (2005-2007) amb una beca oferta per la ciutat, i a la ciutat italiana de Grosseto (2007-2009), ja en el marc del programa de la xarxa de ciutats refugi ICORN.

Entre 2009 i 2011, Rhodah Mashavave viu i escriu a Palma, on continua la seva tasca periodística en mitjans digitals del seu país d’origen i en premsa local de Mallorca, per exemple, al Majorca Daily Bulletin.