El passat 5 d’octubre, als estudis de Gran Via Ràdio i seu del grup AMSC de Barcelona, ​​es va realitzar el lliurament del premi a la guanyadora del primer festival internacional de poesia en línia “Sóc Refugiat”. La guardonada fou la poeta catalana Marta Pérez Sierra, en un acte presidit pel director de Gran Via Ràdio, Joan Nadales.

Aquest festival es va realitzar durant la setmana de les persones refugiades, del 15 al 20 de juny, i no ha estat fins a aquest mes que s’ha pogut fer lliurament del trofeu a la guanyadora. Amb motiu de les restriccions i mesures sanitàries imposades a causa de la pandèmia, l’acte es va dur a terme sense públic. També estava prevista la participació de tots els actors que van fer possible aquest festival, incloent-hi Àngels Gregori (Presidenta del PEN Català), Gemma Rodríguez (Directora del Programa Escriptor Acollit del PEN Català) i alguns membres de la direcció de l’associació de mitjans i serveis culturals en ràdio i televisió local (AMSC). Malgrat tot, això no va ser possible per la mateixa situació actual d’emergència sanitària.

L’acte va estar coordinat pel director de festival, el periodista i poeta Milthon Robles. En l’acte de lliurament, la guardonada Pérez Sierra va llençar un agraïment al PEN Català, Àngels Gregori, Gran Via Ràdio, Joan Nadales, Milthon Robles, a tots els participants, al jurat (integrat per la comunicadora social Olivia Cabezas, el traductor Marcos Tenesa i els periodistes i poetes Albert Torras i Txema Seglers) i a totes les persones involucrades en el premi pel seu suport a les cultures i les migracions. D’altra banda, el director del Grup AMSC també va felicitar Marta Pérez-Sierra i a totes les participants, el jurat i el PEN Català per haver fet possible aquest festival.

L’acte va concloure amb les paraules de Milthon Robles, director del festival, qui també ha format part del Programa Escriptor Acollit de el PEN Català per la seva condició de periodista refugiat. Robles va reconèixer la tasca de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, el Sindicat de periodistes de Catalunya, Gran Via Ràdio, el grup AMSC i el PEN Català.

Text de: Milthon Robles