Sí! El nostre web s'adapta a dispositius mòbils, però encara està en desenvolupament. Per veure-la ara correctament, consulta-la des d'una mida de pantalla major de 1100px ; )

Zeynep Oral

Escriptora i activista turca

Zeynep Oral és escriptora, crítica teatral, editora cultural, activista per la pau i advocada pels drets de les dones. Nascuda a Istanbul el 1946, va graduar-se a l’American Girls College d’Izmir (1964), a l’École Supérieure de Journalisme de París (1966) i a l’Institut des Études Théatrales de la Universitat Sorbona de París (1964-67). El 1968 va començar a treballar de columnista al diari Milliyet, i el 1972 va fundar la Cultural Review (revista bimensual sobre art i cultura) del Milliyet, de la qual en va ser editora en cap fins al 2001. Des d’aleshores, treballa per al diari Cumhuriyet. És presidenta del PEN Turquia i vicepresidenta honorífica de l’AICT (Associació Internacional de Crítics Teatrals).

Autora de 18 llibres, entre els quals trobem contes, una col·lecció d’assaigs, biografies, diaris de viatge i recerca sobre dones, drets humans i cultura. Destaca el seu llibre Tukunun Romanı: Leyla Gencer, sobre la soprano turca Leyla Gencer, traduït a l’anglès, l’italià i el francès. Amb motiu de l’atorgament del Premi Veu Lliure, el PEN Català va impulsar la traducció de dos relats de l’escriptora al català.

Llegiu dos textos inèdits de l’escriptora en català.

Acte de lliurament