Avui fa sis mesos que els dirigents civils Jordi Cuixart i Jordi Sánchez foren empresonats preventivament acusats de delictes d’intencions que, mig any després, encara no s’han pogut demostrar ni han estat jutjats. A les seves detencions van seguir les de dirigents polítics.

Considerem una vegada més que la presumpció d’innocència és allò que ha de prevaldre en un estat democràtic i que no es poden tenir empresonades persones sense judici, perquè és una manera d’acusar-les d’entrada i de privar-los de tots els drets, sobretot del dret més preuat que és el de la llibertat.

Des del començament, com a organització que vetlla per la llibertat d’expressió i per la lliure circulació de les idees, vam iniciar la campanya #LletresxlaLlibertat amb la intenció d’acompanyar aquest captiveri mitjançant la literatura, compartint experiències d’altres persones que han estat privades de llibertat en altres temps i llocs del món. Mai no vam pensar, però, que arribaríem a complir mig any.

Una vegada més, demanem que es respectin tots els drets individuals i col·lectius, que no es criminalitzi el dret a l’opinió, que és l’element indispensable per construir una societat oberta, lliure i tolerant.

Continuarem com a organització vetllant per l’acompliment dels drets inalienables, ja sigui a través d’aquesta o d’altres iniciatives; en definitiva allò que pugui ser més efectiu en cada cas fins a aconseguir la llibertat de tots ells.

– Tots els textos de la campanya

– Presentació de #LletresxlaLlibertat

Un mes de la campanya

– Tres mesos: “No ens resignem. Sempre, la llibertat!”