Sí! El nostre web s'adapta a dispositius mòbils, però encara està en desenvolupament. Per veure-la ara correctament, consulta-la des d'una mida de pantalla major de 1100px ; )

Normando Hernández González

Escriptor i periodista cubà

Normando Hernández González, nascut l’any 1969 a Camagüey, és un escriptor i periodista independent cubà. Va fundar i va ser el Director del Col·legi dels Periodistes independents de Camagüey i ha estat col·laborador del mitjà digital independent Cubanet.

El 2003 va ser detingut juntament amb 72 periodistes, escriptors i bilbiotecaris més en una onada repressiva del règim cubà que es coneix com la Primavera Negra. Se’l va condemnar a 25 anys de presó acusat de “posar en perill la independència de l’estat i la integritat territorial amb dels seus articles”. Durant els primers mesos de la seva detenció, Hernández va ser posat sota règim d’aïllament, en el qual només se li permetia gaudir de quatre hores de llum solar a la setmana i tenia les comunicacions amb l’exterior extremadament limitades. Degut a les precàries condicions de les presons cubanes, Hernández va estar greument malalt i va patir tuberculosi l’any 2007 i problemes cardíacs l’any 2009.

Gràcies a la pressió de la comunitat internacional i de les negociacions entre el govern cubà, l’Esglèsia Catòlica i el Ministeri d’Afers Exteriors del Govern d’Espanya, Hernández va ser alliberat el juliol de 2010 i va viatjar a Madrid amb la seva família. Actualment viu a Miami.

Acte de lliurament